Pagina's

maandag 18 januari 2016

Als meisje in het krachthonk, tips

Je hebt de knop omgezet en begint aan je nieuwe healthy lifestyle. Na een tijd van twijfelen heb je, je dan ook maar ingeschreven bij de lokale sportschool. Want hé, als je dan begint, doe het dan ook gelijk goed. Vol goede moed loop je de fitnesszaal binnen waar je, je kennismakingsles hebt met de verschillende apparaten die de sportschool te bieden heeft. Mooi! Nu je dit weet kun je gelijk aan de slag. Om je heen kijkend bedenk je waarmee je zult beginnen. Hmm, een kleine sessie op de hardloopband dan maar om op te warmen. Na zo'n 5 minuten vind je het wel genoeg geweest, tijd om die apparaten uit te gaan testen waar je net uitleg over hebt gekregen. Je hopt van de loopband af en zet koers richting het gewichten gedeelte, maar hoe dichterbij je komt, hoe minder zelfverzekerd je raakt dan dat je een minuut geleden was. Want laten we even eerlijk zijn, er staan toch wel érg veel intimiderende mannen bij elkaar die er uitzien alsof je ze maar beter niet in de weg kunt lopen. En de meiden dié er zijn, zien er ook niet bepaald uit als potentiële BFF'S.


Veel meiden kunnen zich denk ik wel herkennen in het bovenstaande stukje. Het is namelijk één van de voornaamste redenen die ik hoor op waarom ze zich niet eens naar de andere helft van de fitnesszaal begeven. En ja, óók ik vond het in het begin eng om daar in m'n eentje te trainen, want die mensen zitten daar vast niet te wachten op een groentje die hun bankjes en andere apparaten bezet houdt...
Hierbij een paar tips om je verblijf in het krachthonk wat draaglijker te maken :)

1. Fix je vriendinnen
Waarschijnlijk zul je, je al een stuk meer op je gemak voelen wanneer je samen met een vriendin gaat. Samen dingen uitproberen is namelijk een stuk fijner dan het allemaal in je eentje te moeten uitvogelen. Wellicht gaat een van je vriendinnen al langer naar de sportschool, vraag of je een keertje mee kunt trainen! Ze zal je vast
met plezier door de workout begeleiden. Na een tijdje zul je zo vertrouwd raken met de sportschool en je workouts, dat je het de volgende keer ook alleen aandurft.

2. Iedereen is een beginner geweest
Die personal trainer die je daar ziet? Ja ook hij kon in het begin met moeite 5 kg tillen. En dat is helemaal oké. Iedereen moet ooit érgens beginnen. Al is dat met 10 kg, 5 kg of puur alleen lichaamsgewicht. Schaam je dus niet, maar wees juist trots dat jij de eerste stappen hebt gezet richting een actiever en gezonder leven!

3. Wees niet bang om hulp te vragen
Van liften ga je moeilijk kijken. Voel je dus niet geïntimideerd door al die boze gezichten, vaak zullen ze zelfs oplichten wanneer je vraagt of ze je kunnen helpen met een bepaalde oefening. Ook geven de meesten graag tips wanneer zij zien dat iets toch nog net niet helemaal lekker gaat.
Vertrouw je ze toch nog niet helemaal? Vaak lopen er ook medewerkers rond in de fitnessruimte waar je terecht kunt voor advies.

Hopelijk heb ik met deze tips de stap richting het gewichtengedeelte wat kleiner gemaakt. Nadat je een keer bent geweest zul je zien dat het eigenlijk allemaal best wel meevalt, net zoals ik destijds ;)

Follow my blog with Bloglovin



Geen opmerkingen:

Een reactie posten